Veelgestelde vragen
Bij Werckpost streven we naar een soepele en transparante samenwerking voor zowel werknemers als werkgevers. We begrijpen dat u vragen kunt hebben over werken via Werckpost, personeelsoplossingen of praktische zaken zoals contracten, huisvesting en wet- en regelgeving.
Op deze pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Of u nu op zoek bent naar werk of personeel, wij helpen u graag verder. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op – we denken met u mee en zoeken samen naar de juiste oplossing.
Onder welke uitzendbond valt Werckpost?
Werckpost is lid van de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU). NBBU-erkende bureaus worden scherp gecontroleerd op een correcte toepassing van de cao, de kwaliteit van de administratieve processen, de tijdige afdracht van belastingen en sociale premies en een gedegen bedrijfsvoering. Ook ziet de Stichting Normering Arbeid er op toe dat wij als organisatie onze afdrachten goed doen. Je kunt dus verzekerd zijn dat je geen kosten krijgt achteraf.
Wat doet Werckpost voor mij wanneer ik bij Werckpost kom te werken als uitzendkracht?
Indien nodig regelen wij: BSN nummer, Bankrekening nummer, Verzekeringen, Huisvesting en Vervoer om naar het werk te gaan
Kan ik een open sollicitatie sturen?
Ja dat kan! Wij helpen je graag met het vinden van nieuw werk. Ook wanneer je niet direct een passende vacature vind op onze website. Klik hier om je open sollicitatie op te sturen.
Ik ben er een tijd tussenuit geweest, heeft Werckpost werk voor mij?
Jazeker! Wij helpen je graag verder. Als het nodig is met opleiding, begeleiding of training-on-the-job. Kijk bij onze vacatures of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Wat voor contract krijg ik?
We werken met verschillende contracten in een aantal fasen. Welke fase op jou van toepassing is, vertelt de intercedent van Werckpost je graag. Je kan alle informatie over het fasesysteem ook vinden in de CAO voor uitzendkrachten.
Wat ga ik verdienen als uitzendkracht?
Hoeveel je exact gaat verdienen hangt af van onder andere de functie, je opleiding, werkervaring en de beloningsregeling die van toepassing is.
Beloningsregeling, wat houdt dat in? De meeste uitzendkrachten vallen onder de inlenersbeloning (de arbeidsvoorwaarden van het bedrijf waarbij je gaat werken) Het salaris van uitzendkrachten is daardoor gelijk aan dat van andere medewerkers die bij de opdrachtgever dezelfde functie hebben. In dat geval gelden ook de salarisverhogingen, toeslagen en vergoedingen van die opdrachtgever.
Krijg ik als uitzendkracht niet veel minder betaald dan als ik gewoon in loondienst zou zijn?
Nee, dit wordt vaak gedacht maar is niet zo. De meeste uitzendkrachten vallen onder de inlenersbeloning (de arbeidsvoorwaarden van het bedrijf waarbij je gaat werken) Het salaris van uitzendkrachten is daardoor gelijk aan dat van andere medewerkers die bij de opdrachtgever dezelfde functie hebben. In dat geval gelden ook de salarisverhogingen, toeslagen en vergoedingen van die opdrachtgever.
Bouw je pensioen op als uitzendkracht?
Ja, je bouwt pensioen op. Hiervoor ben je zelfs verplicht om pensioenpremie te betalen als:
Je ouder bent dan 18 jaar.
Je gaat bij ons vanaf de eerste week dat je voor ons werkt al pensioenpremie betalen.
Zelf betaal je maar een klein gedeelte van de premie, Werckpost betaalt de rest. En je hoeft niets te regelen voor je pensioen, dat doen wij voor je. Eens per jaar krijg je een pensioenoverzicht waarin je opgebouwde rechten staan. Lees meer in de CAO voor uitzendkrachten.
Krijg ik doorbetaald als ik ziek ben?
Het is belangrijk dat je je aan de volgende regel houdt als je ziek wordt terwijl je via Werckpost werkt:
Meld je op tijd ziek, zowel bij je leidinggevende als bij ons.
Bij de volgende contracten betaalt Werckpost je salaris door als je ziek / arbeidsongeschikt bent tot de einddatum van je contract:
- Een fase 1 / 2 contract zonder uitzendbeding
- Fase 3 of 4 contract
Je krijgt een percentage van je loon gebaseerd op hoeveel je gemiddeld hebt gewerkt de laatste 13 weken. Ook hier geldt dat als je beter bent, je altijd eerst contact met Werckpost moet opnemen voordat je weer aan de slag gaat. Lees de CAO voor uitzendkrachten voor meer informatie.
Heb ik recht op vakantiegeld?
Jazeker! Elke uitzendkracht bouwt bij ons wekelijks 8,33% vakantietoeslag op, bovenop het salaris. Hoeveel vakantiegeld of vakantietoeslag je hebt opgebouwd, kun je nakijken op je loonstrook. Werckpost betaalt je opgebouwde vakantiebijslag elk jaar automatisch uit in de eerste week van juni. En als je bij ons uit dienst gaat, betalen wij de eventueel nog openstaande reservering voor vakantiebijslag automatisch uit. In de CAO voor uitzendkrachten vind je alle informatie over vakantiegeld.
Hoe werkt het als ik met vakantie wil?
Natuurlijk heb jij als uitzendkracht recht op vakantie. Je bouwt per week vakantiedagen op die je kan opnemen.
In fase 1 / 2
25 vakantiedagen als je een jaar fulltime hebt gewerkt, ofwel twee dagen per volledig gewerkte maand. Werk je korter, dan is je opbouw in verhouding met de gewerkte periode. Het recht op doorbetaling tijdens vakanties wordt berekend in de vorm van reservering die bovenop je salaris komt. De hoogte van je reservering kun je altijd nakijken op je loonstrook. Maar let op: als je nog niet voldoende tegoed hebt opgebouwd, kan het gebeuren dat je niet je hele vakantie doorbetaald krijgt.
Als je bij Werckpost uit dienst gaat en er staat nog een reservering op jouw naam, dan betalen wij die reservering automatisch uit.
In fase 3 en 4
25 vakantiedagen per fulltime gewerkt jaar, maar dan wordt er niet meer gewerkt met een reservering. Je kunt gewoon doorbetaald vakantie opnemen voor zover je genoeg vakantiedagen hebt opgebouwd.
Krijg ik feestdagen doorbetaald?
Als de feestdag in de uitzendovereenkomst op een dag valt waarop je normaal werkt, wordt je loon doorbetaald. Wanneer dit niet duidelijk in de uitzendovereenkomst staat, dan geldt doorbetaling als je in een periode van 13 aaneengesloten weken direct voorafgaand aan de desbetreffende feestdag minimaal 7 keer op de betreffende dag in de week hebt gewerkt.
Op welke feestdagen je recht hebt als uitzendkracht, lees je in de CAO voor uitzendkrachten.
Hoe werkt het met de betaling van mijn salaris?
Als je als uitzendkracht via Werckpost werkt, ontvang je wekelijks je salaris. Dan moet je natuurlijk wel je werkuren registreren in de Plan4Flex (app)! Je registreert jouw werkuren en je leidinggevende geeft via P4F de goedkeuring na controle door aan ons.
Wanneer is mijn salarisbetaling?
Betalingen worden wekelijks gedaan nadat uw uren zijn ingediend en goedgekeurd. Als u uw uren te laat indient, wordt de betaling ook vertraagd.
Wat als iets niet klopt met mijn betaling?
Neem dan zo snel mogelijk contact op met onze administratie afdeling bij Werckpost 0527- 748010. Zij zullen je verder helpen.
Hoe wordt het transport geregeld van de huisvesting naar de werkplek?
Mocht je gebruik willen maken van ons transport, dan is dat uiteraard mogelijk. Wij zorgen in dat geval voor passend vervoer van de huisvesting naar de werkplek, bijvoorbeeld met een busje of fiets, afhankelijk van de afstand. Bij de start van jouw dienstverband ontvang je alle benodigde informatie over het transport, inclusief vertrektijden en verzamelpunten.
Kan ik altijd de coördinatoren bereiken als ik vragen heb?
Jouw coördinator is bereikbaar voor vragen, klacht en/of problemen. Mocht hij/zij niet oppakken kunt u tijdens werktijden bellen met onze vaste nummers of de servicetelefoon: +31 6 833 653 17
Hoe weet ik wanneer ik moet werken?
Je werktijden worden vooraf gecommuniceerd via onze P4F app of door contact met jouw coördinator. Zorg ervoor dat je de app regelmatig checkt of bereikbaar bent voor de updates.
Hoe moet ik mijn uren registeren?
Via de app P4F, tijdens de inschrijving wordt dit aan jouw uitgelegd.
Ik ben ziek, wat nu?
Ten eerste beterschap! Neem voor 10:00 uur contact op met onze verzuim casemanager (+31 6 517 237 65) en meld je ziek bij je leidinggevende.
Kan ik als uitzendkracht een hypotheek aanvragen?
Ja dat kan! En wij helpen je op weg met de perspectiefverklaring. Deze verklaring laat een hypotheekverstrekker zien wat jouw kansen zijn op een inkomen in de toekomst (waarmee je jouw hypotheeklasten kan blijven betalen). Met de perspectiefverklaring kan je een hypotheekaanvraag doen bij alle hypotheekadviseurs in Nederland. Zo komt jouw droomwoning een stap dichterbij!
Wanneer ik naar de tandarts of dokter moet, hoe werkt het met Holland Zorg?
Neem hiervoor contact op met onze verzuim casemanager (+31 6 517 237 765).

Op zoek naar iets anders?
Staat je vraag er niet tussen of wil je liever persoonlijk contact? Laat het ons weten, we helpen je graag!